ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΕΔΙΒΙΜ1 (ΕΟΠΠΕΠ) / ΚΩΔ. ΑΔΕΙΑΣ 2100633



image-214645-mageiriki-main.jpg

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Η δουλειά του Chef - Αρχιμάγειρα απαιτεί εκτός από εξιδεικευμένη γνώση, μεγάλη φαντασία για δημιουργία. Ο chef είναι αυτός που μπορεί να εντυπωσιάσει με την εμφάνιση και ταυτόχρονα να χαρίσει απίθανες γευστικές απολαύσεις.

​Στο Σπουδαστήρι Santa οι σπουδαστές μας καταρτίζονται άριστα στη μαγειρική τέχνη παρακολουθώντας θεωρητικά αλλά και πρακτικά - εργαστηριακά μαθήματα.



Η φοίτηση είναι μονοετής ή διετής
  • 2ετής φοίτηση για Chef - αρχιμάγειρα
  • 1ετής φοίτηση για βοηθό μάγειρα
Ταχύρρυθμα τμήματα
  • Μάγειρας 40 ώρες
  • Ζαχαροπλαστική 40 ώρες
  • Αρτοποιία 40 ώρες
  • Barmen 20 ώρες
  • Τεχνική σφολιάτας 10 ώρες
  • Τεχνική πίτσας 10 ώρες
  • Τεχνική κρέπας 10 ώρες
  • Σερβιτόρος 10 ώρες
Πρόγραμμα Σπουδών
  • Επαγγελματική μαγειρική
  • Εστιατορική
  • Οινολογία
  • Υγιεινή
  • Ποιοτικός έλεγχος
  • Τροφογνωσία
  • Στοιχεία ζαχαροπλαστικής
  • Ζαχαροπολαστική
  • Αρτοποιία
  • Catering
  • Barmen
  • Σερβιτόροι
Σπούδασε το επάγγελμα που θα σου εξασφαλίσει σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση! Μάθε τα μυστικά της μαγειρικής τέχνης και της ζαχαροπλαστικής από επιτυχημένους επαγγελματίες του χώρου, σε 1 ή 2 χρόνια!



image-214654-mageiriki-bottom.jpg
Επαγγελματική Αποκατάσταση
Ο Chef είναι αυτός που οργανώνει και διευθύνει κάθε κουζίνα, το προσωπικό της και το μενού της. Πρόκειται για ένα επικερδές επάγγελμα με σταθερά μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Πληροφορίες
O απόφοιτος της ειδικότητας αυτής είναι υπεύθυνος για τα παρακάτω:
  • Ποιοτικός έλεγχος - Συντήρηση - Αξιοποίηση τροφίμων
  • Υγιεινή τροφίμων
  • Παρασκευή εδεσμάτων 
  • Οργάνωση & διοίκηση κουζίνας
  • Τεμαχισμός & προετοιμασία κρεάτων - πουλερικών - κυνηγιών - ψαριών - θαλασσινών και χρήση κάθε τεμαχίου
  • Σωστή σύνθεση κάθε μενού, με κριτήριο τις ισχύουσες αγορανομικές και υγειονομικές διατάξεις
  • Παρουσίαση & διακόσμηση εδεσμάτων
​​Επιλογές Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας
Οι απόφοιτοι της ειδικότητας αυτής μπορούν να απορροφηθούν σε ένα πλήθος διαφορετικών κλάδων όμως: ξενοδοχεία, εστιατόρια, εταιρείες τροφοδοσίας, παιδικούς σταθμούς, επισιτιστικές επιχειρήσεις, αλλά και ως ελεύθεροι επαγγελματίες.