ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΕΔΙΒΙΜ1 (ΕΟΠΠΕΠ) / ΚΩΔ. ΑΔΕΙΑΣ 2100633


ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Πρόκειται για ένα επάγγελμα με αυξημένη ζήτηση στην αγορά εργασίας, που προσφέρει θετικές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης και αμοιβής. Αυτό που διακρίνει τον ζαχαροπλάστη είναι η φαντασία και η όρεξη για δημιουργία. Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη υψηλού επιπέδου τεχνικών και δεξιοτήτων μέσα από πρακτική άσκηση.


image-214639-zaxaroplastiki2.jpg
Πρόγραμμα Σπουδών

  • Επαγγελματική μαγειρική
  • Ζαχαροπλαστική
  • Αρτοποιητική τέχνη.
  • Τεχνικές εγκαταστάσεις - Εξοπλισμός
  • Έλεγχος εμπορευμάτων.
  • Πρώτες ύλες και προϊόντα αρτοποιίας - ζαχαροπλαστικής.
  • Πρακτική εφαρμογή 
  • Υγιεινή και ασφάλεια 
  • Κοστολόγιο παρασκευασμάτων
  • Στοιχεία συστημάτων διαχείρισης της ποιότητας (HACCP)
  • Διαιτητική.
  • Αρχές νομοθεσίας τροφίμων - επαγγέλματος.

image-214642-zaxaroplastiki5.jpg

Σχολή

Ετήσια τμήματα
  • 2 ετής φοίτηση για Chef - αρχιμάγειρα
  • 1 ετής φοίτηση για βοηθό μάγειρα
Ταχύρρυθμα τμήματα
  • Μάγειρας 40 ώρες
  • Ζαχαροπλαστική 40 ώρες
  • Αρτοποιία 40 ώρες
  • Barmen 20 ώρες
  • Τεχνική σφολιάτα 10 ώρες
  • Τεχνική πίτσας 10 ώρες
  • Τεχνική κρέπας 10 ώρες
  • Σερβιτόρος 10 ώρες


Πληροφορίες
Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ανάπτυξη τεχνικών και δεξιοτήτων υψηλών προδιαγραφών και περιλαμβάνει πολύμηνη πρακτική άσκηση. Επικεντρώνεται σε ένα πλήθος διαδικασιών και εφαρμογών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής. 
Οι απόφοιτοι της ειδικότητας αυτής μπορούν να απορροφηθούν σε ένα πλήθος διαφορετικών κλάδων όμως: ξενοδοχεία, εστιατόρια, εταιρείες τροφοδοσίας, επισιτιστικές επιχειρήσεις, αλλά και ως ελεύθεροι επαγγελματίες.